آشپزی

 طرز تهیه کوفته تبریزی

 

 

کوفته تبریزی یکی از غذاهای سنتی و معروف ایرانی است که به ویژه در منطقه آذربایجان شرقی و شهر تبریز طرفداران زیادی دارد. این کوفته خوشمزه و مغذی از مواد مختلفی همچون گوشت چرخ‌کرده، برنج، لپه، سبزیجات معطر و ادویه‌های متنوع تهیه می‌شود و در قلب خود دارای مغزهایی از تخم‌مرغ پخته، گردو و آلو است. در این مقاله، به شما طرز تهیه کوفته تبریزی را با جزئیات کامل آموزش می‌دهیم.

 

 

 مواد لازم برای تهیه کوفته تبریزی (برای 4 نفر)

 

 مواد لازم برای کوفته:

– گوشت چرخ‌کرده گوسفند: 500 گرم

– برنج نیم‌دانه: 100 گرم (حدود نصف پیمانه)

– لپه: 100 گرم (حدود نصف پیمانه)

– تخم‌مرغ: 1 عدد

– پیاز: 2 عدد متوسط (1 عدد برای داخل کوفته و 1 عدد برای سس)

– سبزی‌های معطر خرد شده: 2 قاشق غذاخوری (مرزه، ترخون، جعفری، گشنیز)

– آرد نخودچی: 2 قاشق غذاخوری

– نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم

– ادویه کوفته: 1 قاشق چای‌خوری (شامل ادویه‌های مثل دارچین، زردچوبه و تخم گشنیز)

 

مواد لازم برای مغز کوفته:

– تخم‌مرغ آب‌پز: 2 عدد

– آلو بخارا: 6-8 عدد

– گردو: 4-5 عدد (نصف شده)

 

مواد لازم برای سس کوفته:

– رب گوجه‌فرنگی: 2 قاشق غذاخوری

– پیاز: 1 عدد متوسط

– روغن: به مقدار لازم

– نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم

– آب: 3-4 پیمانه

 

 

مراحل تهیه کوفته تبریزی

 

 مرحله 1: آماده‌سازی مواد اولیه

 

1. لپه و برنج را بشویید و به طور جداگانه در آب به مدت حدود 1 ساعت بخیسانید. سپس لپه را در یک قابلمه با آب بپزید تا نرم شود. توجه کنید که لپه نباید له شود؛ فقط کافی است که نرم شود.

 

2. برنج را نیز به طور جداگانه در آب جوش بپزید تا نیم‌پز شود. برنج باید حالتی نرم اما کمی خام داشته باشد. سپس آن را آبکش کنید و کنار بگذارید.

 

3. پیازها را رنده کنید و آب اضافی آن‌ها را بگیرید. یکی از پیازهای رنده شده را برای داخل کوفته و دیگری را برای تهیه سس کنار بگذارید.

 

4. تخم‌مرغ‌ها را آب‌پز کنید، پوست آن‌ها را بگیرید و هر کدام را به دو نیم تقسیم کنید.

 

 مرحله 2: تهیه مواد کوفته

 

1. در یک کاسه بزرگ، گوشت چرخ‌کرده، پیاز رنده شده، لپه پخته شده، برنج نیم‌پز، سبزی‌های معطر خرد شده، آرد نخودچی، تخم‌مرغ خام، و ادویه‌ها (شامل نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه کوفته) را اضافه کنید.

 

2. مواد را خوب با دست مخلوط کنید تا کاملاً یکدست شوند. برای به دست آمدن یک بافت منسجم و چسبنده، مخلوط را به مدت 10-15 دقیقه ورز دهید.

 

مرحله 3: تهیه کوفته‌ها

 

1. دست‌های خود را کمی مرطوب کنید تا از چسبیدن مواد به دست جلوگیری شود. مقدار مناسبی از مخلوط گوشت را بردارید (حدود یک مشت بزرگ) و آن را به شکل توپ گرد درآورید.

 

2. در مرکز کوفته، با انگشت خود یک حفره ایجاد کنید و یک تکه تخم‌مرغ آب‌پز، یک عدد آلو بخارا و یک تکه گردو قرار دهید. سپس حفره را با دقت ببندید و کوفته را دوباره گرد کنید.

 

3. این مرحله را برای تمام مخلوط گوشت تکرار کنید و تمام کوفته‌ها را آماده کنید.

 

مرحله 4: تهیه سس کوفته

 

1. در یک قابلمه مناسب، کمی روغن بریزید و پیاز رنده شده را اضافه کنید. پیازها را تا زمانی که نرم و طلایی شوند تفت دهید.

 

2. رب گوجه‌فرنگی را به پیازها اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا رب به خوبی سرخ شود و رنگ و طعم بهتری بگیرد.

 

3. نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید.

 

4. آب را به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید تا به جوش بیاید.

 

 مرحله 5: پخت کوفته‌ها

 

1. وقتی سس به جوش آمد، حرارت را کم کنید تا ملایم بجوشد. کوفته‌ها را به آرامی در سس قرار دهید. دقت کنید که کوفته‌ها نباید به هم بچسبند.

 

2. درب قابلمه را بگذارید و بگذارید کوفته‌ها به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت به آرامی بپزند. در این مدت، هر 15 دقیقه یک‌بار قابلمه را به آرامی تکان دهید تا کوفته‌ها به ته قابلمه نچسبند.

 

 مرحله 6: سرو کوفته تبریزی

 

1. بعد از اتمام پخت، کوفته‌ها را با دقت از قابلمه خارج کنید تا خرد نشوند.

 

2. کوفته‌ها را در یک ظرف سرو قرار دهید و سس خوشمزه آن را روی کوفته‌ها بریزید.

 

3. کوفته تبریزی را می‌توانید با نان سنگک یا برنج سفید و سبزی تازه سرو کنید.

 

 

نکات مهم در تهیه کوفته تبریزی:

 

– ورز دادن مواد: یکی از مهم‌ترین نکات در تهیه کوفته تبریزی این است که مواد را خوب ورز دهید تا کوفته‌ها هنگام پخت از هم نپاشند.

– اضافه کردن آرد نخودچی: آرد نخودچی به منسجم شدن کوفته کمک می‌کند، بنابراین از آن استفاده کنید.

– پخت ملایم: کوفته‌ها را در حرارت ملایم بپزید تا به آرامی بپزند و از هم نپاشند.

– تکان دادن قابلمه: هنگام پخت، هر چند وقت یک‌بار قابلمه را به آرامی تکان دهید تا کوفته‌ها به ته قابلمه نچسبند.

 

با رعایت این نکات، یک کوفته تبریزی خوشمزه و لذیذ خواهید داشت که هم خودتان و هم مهمانانتان از آن لذت خواهید برد!

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا