آشپزی

طرز تهیه جوجه زعفرانی

 

 

جوجه زعفرانی یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در سفره‌های ایرانی است که با استفاده از زعفران و ادویه‌های مختلف تهیه می‌شود. در این مقاله، مراحل تهیه این غذای خوشمزه با جزئیات کامل ارائه شده است.

 

مواد لازم:

 

1. مرغ: 1 کیلوگرم (ترجیحاً ران یا سینه مرغ)

2. زعفران دم کرده: 2 قاشق غذاخوری

3. ماست: 1 لیوان (200 گرم)

4. روغن مایع: 4 قاشق غذاخوری

5. پودر سیر: 1 قاشق چای‌خوری

6. پودر پیاز: 1 قاشق چای‌خوری

7. نمک: به میزان لازم

8. فلفل سیاه: به میزان لازم

9. زردچوبه: 1 قاشق چای‌خوری

10. آبلیمو: 2 قاشق غذاخوری

11. سیر رنده شده: 2 حبه

12. پیاز خرد شده: 1 عدد متوسط

 

 دستور تهیه:

 

1. آماده‌سازی مرغ:

– مرغ‌ها را شسته و با دستمال تمیز کنید تا آب آن‌ها گرفته شود. اگر از ران مرغ استفاده می‌کنید، می‌توانید استخوان‌های آن را جدا کرده و گوشت را به قطعات کوچک‌تر تقسیم کنید.

 

2. تهیه ماریناد:

– در یک کاسه بزرگ، ماست، زعفران دم کرده، روغن مایع، پودر سیر، پودر پیاز، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، آبلیمو و سیر رنده شده را با هم مخلوط کنید تا یک ماریناد یکنواخت تهیه شود.

 

3. ماریناد کردن مرغ:

– قطعات مرغ را در ماریناد قرار دهید و خوب مخلوط کنید تا تمامی قسمت‌های مرغ به ماریناد آغشته شوند. روی کاسه را با پوشش پلاستیکی بپوشانید و به مدت حداقل 2 ساعت (ترجیحاً یک شب) در یخچال قرار دهید تا مرغ خوب مزه‌دار شود.

 

4. پختن مرغ:

– فر را با دمای 180 درجه سانتی‌گراد (350 درجه فارنهایت) گرم کنید.

– یک سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید یا کمی روغن در آن بریزید. مرغ‌های ماریناد شده را در سینی قرار دهید.

– سینی را در فر قرار داده و به مدت 35-40 دقیقه بپزید تا مرغ‌ها طلایی و پخته شوند. در نیمه‌های زمان پخت، مرغ‌ها را با یک برس روغن زده و برگردانید تا هر دو طرف آن‌ها برشته شود.

 

5. پختن پیاز:

– در یک تابه کمی روغن بریزید و پیاز خرد شده را تفت دهید تا طلایی و نرم شود. می‌توانید پیاز تفت داده شده را در کنار جوجه سرو کنید.

 

6. سرو جوجه زعفرانی:

– جوجه‌های پخته شده را از فر خارج کرده و با پیاز تفت داده شده و برنج زعفرانی یا نان سرو کنید. می‌توانید برای تزیین از کمی زعفران دم کرده روی جوجه‌ها استفاده کنید.

 

 نکات:

 

– ماریناد کردن: هر چه مدت بیشتری مرغ را در ماریناد بگذارید، طعم آن بهتر می‌شود.

– پخت یکنواخت: برای پخت یکنواخت، مرغ‌ها را در یک لایه و به فاصله از هم در سینی فر قرار دهید.

– زردچوبه: اضافه کردن زردچوبه به رنگ و طعم جوجه کمک می‌کند، اما می‌توانید مقدار آن را بسته به سلیقه خود کم یا زیاد کنید.

 

با این روش می‌توانید جوجه زعفرانی خوشمزه‌ای تهیه کنید که مطمئناً مورد پسند خانواده و مهمانان شما قرار خواهد گرفت.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا