آشپزی

طرز تهیه اکبر جوجه شمالی

 

 

اکبر جوجه یکی از غذاهای محبوب و معروف شمال ایران به خصوص استان مازندران است. این غذای لذیذ شامل جوجه مرغ مزه‌دار شده و سرخ شده است که با برنج زعفرانی و سس مخصوصی سرو می‌شود. برای تهیه اکبر جوجه به روش اصیل و با تمامی جزئیات به این شکل عمل کنید:

 

 مواد لازم برای تهیه اکبر جوجه

– جوجه کامل (مرغ کوچک یا جوجه 800-1000 گرمی): 1 عدد

– پیاز متوسط: 1 عدد

– آب لیمو تازه: 3 قاشق غذاخوری

– زعفران دم کرده غلیظ: 2 قاشق غذاخوری

– کره: 100 گرم

– روغن مایع: به مقدار لازم

– نمک: به مقدار لازم

– زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم

– شکر: 1 قاشق چای‌خوری

 

مراحل تهیه اکبر جوجه

 

1. آماده‌سازی جوجه:

ابتدا جوجه را کاملاً تمیز کنید. می‌توانید پوست جوجه را بکنید یا بگذارید باقی بماند، این به سلیقه شما بستگی دارد. جوجه را به 4 تکه تقسیم کنید یا در صورت تمایل، می‌توانید به قطعات کوچکتری برش دهید. سپس تکه‌های جوجه را با مقداری نمک و فلفل سیاه ماساژ دهید.

 

2. مزه‌دار کردن جوجه:

پیاز را به صورت ریز خرد کرده و در یک کاسه بزرگ بریزید. آب لیمو، زعفران دم کرده، زردچوبه و شکر را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. تکه‌های جوجه را به مخلوط اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید تا همه قسمت‌های جوجه با این مواد مزه‌دار شود. روی ظرف را با پلاستیک بپوشانید و حداقل 3-4 ساعت (ترجیحاً یک شب) در یخچال قرار دهید تا جوجه‌ها خوب مزه‌دار شوند.

 

3. سرخ کردن جوجه:

در یک تابه بزرگ، مقداری روغن مایع بریزید و کره را به آن اضافه کنید. تکه‌های جوجه را از یخچال بیرون بیاورید و به آرامی در تابه بچینید. تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و جوجه‌ها را سرخ کنید. باید دقت کنید که حرارت زیاد نباشد تا جوجه‌ها به آرامی پخته و طلایی شوند. هر طرف جوجه‌ها را حدود 15-20 دقیقه سرخ کنید تا کاملاً پخته و به رنگ طلایی درآید.

 

4. تهیه سس مخصوص اکبر جوجه:

پس از سرخ شدن جوجه‌ها، آب لیمو تازه و کمی زعفران دم کرده را به باقی‌مانده روغن و کره در تابه اضافه کنید و برای چند دقیقه حرارت دهید تا یک سس غلیظ و معطر به دست آید. این سس مخصوص را بر روی جوجه‌ها بریزید.

 

5. پخت برنج زعفرانی:

در همین حین، برنج را به روش معمول با نمک و زعفران دم کرده بپزید. برای تزئین و عطر و طعم بیشتر، می‌توانید کره ذوب شده و زعفران دم کرده را در انتهای پخت بر روی برنج بریزید.

 

 سرو اکبر جوجه

 

اکبر جوجه شمالی را به همراه برنج زعفرانی، سس مخصوص و در صورت تمایل با سبزی‌های معطر و ترشی سرو کنید. برای تزئین می‌توانید از زرشک سرخ شده و خلال پسته استفاده کنید. این غذا با طعم لذیذ و عطر بی‌نظیرش به یکی از محبوب‌ترین غذاهای شمال ایران تبدیل شده است و تجربه‌ای به‌یادماندنی از طعم‌های ایرانی را برای شما به ارمغان می‌آورد.

 

 نکات مهم:

– استفاده از زعفران خالص و دم کرده غلیظ برای افزایش عطر و طعم اکبر جوجه بسیار توصیه می‌شود.

– زمان مزه‌دار کردن جوجه بسیار مهم است. هرچه جوجه‌ها مدت زمان بیشتری در مخلوط مزه‌دار بمانند، طعم بهتری خواهند داشت.

– حرارت در هنگام سرخ کردن جوجه‌ها نباید زیاد باشد تا جوجه‌ها خشک نشوند و بافتی نرم و آبدار داشته باشند.

 

 جمع‌بندی

 

اکبر جوجه یک غذای منحصر به فرد و خوشمزه است که از ترکیب عطر و طعم‌های لیمو، زعفران و کره تهیه می‌شود. با رعایت این نکات و مراحل می‌توانید این غذای خوشمزه را به سبک اصیل شمالی در خانه تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

 

امیدواریم این دستور تهیه به شما در پخت یک اکبر جوجه خوشمزه و خاطره‌انگیز کمک کند!

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا