آشپزی

طرز تهیه آش رشته

 

 

آش رشته یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است که در فصل‌های مختلف و به ویژه در ایام مذهبی تهیه می‌شود. این آش با ترکیبی از سبزیجات تازه، رشته و حبوبات تهیه می‌شود و طعم و عطر بی‌نظیری دارد. در این مقاله، مراحل تهیه آش رشته بازاری با جزئیات کامل و دقیق توضیح داده شده است.

 

 مواد لازم:

 

1. گوشت قیمه‌ای: 300 گرم (گوشت گوسفند یا گوساله)

2. پیاز: 2 عدد متوسط

3. سیر: 3 حبه

4. سبزی آش: 500 گرم (ترکیب سبزی‌های تازه مانند تره، جعفری، گشنیز، شوید)

5. رشته آش: 200 گرم

6. نخود: 1/2 پیمانه (خیس خورده به مدت 4 ساعت)

7. لوبیا چشم‌بلبلی: 1/2 پیمانه (خیس خورده به مدت 4 ساعت)

8. عدس: 1/2 پیمانه (خیس خورده به مدت 1 ساعت)

9. زردچوبه: 1 قاشق چای‌خوری

10. نمک: به میزان لازم

11. فلفل سیاه: به میزان لازم

12. دارچین: 1/2 قاشق چای‌خوری (اختیاری)

13. رب گوجه‌فرنگی: 2 قاشق غذاخوری

14. آب لیمو: 2 قاشق غذاخوری (اختیاری)

15. روغن مایع: به میزان لازم

16. پیاز داغ: 1 پیمانه (برای تزیین)

17. کشک: 1 پیمانه (برای اضافه کردن به آش و تزیین)

18. نعناع داغ: 2 قاشق غذاخوری (برای تزیین)

 

دستور تهیه:

 

1. آماده‌سازی حبوبات:

– پخت حبوبات: نخود، لوبیا چشم‌بلبلی و عدس را که از قبل خیس کرده‌اید، در قابلمه‌ای با آب سرد بریزید و با حرارت ملایم بپزید تا کاملاً نرم شوند. این کار حدود 1-1.5 ساعت طول می‌کشد. سپس، حبوبات پخته شده را کنار بگذارید.

 

2. آماده‌سازی گوشت:

– خرد کردن گوشت: گوشت را به قطعات کوچک‌تر قیمه‌ای برش دهید. این کار باعث می‌شود گوشت به خوبی پخته و در آش به خوبی پخش شود.

– سرخ کردن گوشت: در قابلمه‌ای، مقداری روغن بریزید و با حرارت متوسط پیازهای خرد شده را تفت دهید تا طلایی شوند.

– افزودن گوشت: قطعات گوشت را به پیازها اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و کمی سرخ شود.

– افزودن ادویه: زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را به گوشت اضافه کنید و هم بزنید تا ادویه‌ها به خوبی به خورد گوشت بروند. رب گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا خامی رب گرفته شود.

 

3. پختن آش:

– ترکیب مواد: حبوبات پخته شده را به قابلمه گوشت و پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر و طعم آن‌ها با گوشت ترکیب شود.

– افزودن آب: آب گرم (حدود 2 لیتر) را به قابلمه اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا به جوش بیفتد. سپس، حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا آش به آرامی بپزد و جا بیفتد. این مرحله حدود 1-1.5 ساعت طول می‌کشد.

– افزودن سبزی آش: سبزی‌های تازه خرد شده (تره، جعفری، گشنیز، شوید) را به آش اضافه کنید و به خوبی هم بزنید. در این مرحله می‌توانید دارچین را نیز اضافه کنید تا طعم آش بهتر شود.

 

4. افزودن رشته آش:

– پختن رشته آش: رشته‌های آش را به قابلمه اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. اجازه دهید رشته‌ها در آش بپزند و به خوبی نرم شوند. این کار حدود 20-30 دقیقه طول می‌کشد.

– اضافه کردن آب لیمو: اگر دوست دارید، می‌توانید آب لیمو را به آش اضافه کنید تا طعم ترش و دلپذیری به آش بدهد.

 

5. پختن پیاز داغ و نعناع داغ:

– پیاز داغ: پیاز را خرد کرده و در مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی و crispy شود. پیاز داغ را برای تزیین آش کنار بگذارید.

– نعناع داغ: نعناع خشک را در مقداری روغن تفت دهید تا معطر شود و برای تزیین استفاده کنید.

 

6. افزودن کشک و سرو آش:

– کشک: کشک را به آش اضافه کنید و خوب هم بزنید. کشک را در نیمه آخر پخت اضافه کنید تا طعم آن حفظ شود و آش خیلی ترش نشود.

– سرو آش: آش را در ظرف سرو بریزید و با پیاز داغ، کشک و نعناع داغ تزیین کنید. می‌توانید آن را با نان یا برنج سرو کنید.

 

 نکات:

 

– پخت حبوبات: برای پخت بهتر حبوبات، آن‌ها را از شب قبل خیس کنید. این کار باعث می‌شود که حبوبات سریع‌تر پخته و به آش طعم بهتری بدهند.

– رشته آش: رشته‌های آش را در مرحله پایانی پخت اضافه کنید تا از له شدن آن‌ها جلوگیری شود و بافت آش حفظ شود.

– کشک: اگر کشک تازه در دسترس ندارید، می‌توانید از کشک پودری استفاده کنید و قبل از اضافه کردن، آن را با کمی آب رقیق کنید.

 

با استفاده از این دستور، می‌توانید آش رشته‌ای خوشمزه و خوش‌طعم تهیه کنید که طعم و عطر آن دقیقاً مشابه آش‌های بازاری باشد و مهمانان و خانواده شما را شگفت‌زده کند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا