آشپزیدسته‌بندی نشده

طرز تهیه مرغ بریانی

 

 

مرغ بریانی یک غذای محبوب و خوشمزه است که اصالت آن به هند و پاکستان بازمی‌گردد. این غذا با ترکیبی از مرغ، برنج، ادویه‌جات معطر، و سبزیجات تهیه می‌شود و عطر و طعم خاصی دارد که برای هر سلیقه‌ای جذاب است. در این مقاله، طرز تهیه مرغ بریانی به صورت مرحله‌به‌مرحله توضیح داده خواهد شد.

 

 مواد لازم:

 

 برای مرغ بریانی:

– ران یا سینه مرغ: ۴ تکه (ترجیحاً با پوست)

– ماست: ۱ پیمانه

– پیاز: ۲ عدد بزرگ (خرد شده)

– سیر و زنجبیل رنده شده: ۲ قاشق غذاخوری

– گوجه‌فرنگی: ۲ عدد متوسط (خرد شده)

– برگ گشنیز و نعناع: ۱/۲ پیمانه (خرد شده)

– زعفران: ۱/۴ قاشق چای‌خوری (در ۲ قاشق غذاخوری آب گرم حل شود)

– روغن یا کره: ۴ قاشق غذاخوری

– نمک: به مقدار لازم

 

 ادویه‌جات:

– پودر کاری: ۱ قاشق چای‌خوری

– پودر زیره: ۱ قاشق چای‌خوری

– پودر گشنیز: ۱ قاشق چای‌خوری

– پودر فلفل قرمز: ۱ قاشق چای‌خوری

– پودر زردچوبه: ۱/۲ قاشق چای‌خوری

– چوب دارچین: ۱ تکه کوچک

– هل: ۴ عدد

– میخک: ۳ عدد

– برگ بو: ۱ عدد

 

 برای برنج:

– برنج باسماتی: ۲ پیمانه

– آب: ۳ پیمانه

– نمک: به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

 

1. خیس کردن برنج: ابتدا برنج باسماتی را به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید تا دانه‌های آن نرم شوند و بهتر پخته شوند.

 

2. مرینیت کردن مرغ: مرغ‌ها را در یک کاسه بزرگ قرار دهید. ماست، سیر و زنجبیل رنده شده، پودر کاری، پودر زیره، پودر گشنیز، پودر فلفل قرمز، و نمک را به مرغ اضافه کرده و همه را خوب مخلوط کنید. مرغ را به مدت ۱ تا ۲ ساعت در یخچال مرینیت کنید تا طعم ادویه‌ها به خورد آن برود.

 

3. پخت مرغ: در یک قابلمه بزرگ، روغن یا کره را گرم کنید. پیازهای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی و کاراملی شوند. سپس ادویه‌های کامل (چوب دارچین، هل، میخک، و برگ بو) را به پیاز اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا عطر آنها آزاد شود.

 

4. اضافه کردن گوجه‌فرنگی و سبزیجات: گوجه‌فرنگی‌های خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید تا نرم شوند. سپس برگ‌های گشنیز و نعناع خرد شده را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید.

 

5. پخت مرغ با ادویه‌جات: مرغ مرینیت شده را به قابلمه اضافه کنید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزید تا مرغ نیمه‌پز شود و طعم ادویه‌ها به خوبی در آن نفوذ کند.

 

6. پخت برنج: در یک قابلمه جداگانه، آب را به جوش بیاورید و برنج خیس‌خورده را اضافه کنید. نمک بزنید و برنج را تا حدی بپزید که نیم‌پز شود (حدود ۵ تا ۷ دقیقه). سپس برنج را آبکش کنید.

 

7. ترکیب برنج و مرغ: در قابلمه‌ای که مرغ در آن پخته می‌شود، یک لایه از برنج نیم‌پز شده بریزید. سپس یک لایه از مخلوط مرغ و سبزیجات را روی برنج بریزید. این مراحل را تکرار کنید تا تمامی مواد تمام شوند. در آخر، زعفران حل شده در آب گرم را روی برنج بریزید.

 

8. پخت نهایی: درب قابلمه را محکم ببندید و روی حرارت کم قرار دهید تا به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه دم بکشد و طعم‌ها به خوبی با هم ترکیب شوند.

 

9. سرو کردن: پس از اتمام پخت، مرغ بریانی را به آرامی هم بزنید تا لایه‌های برنج و مرغ مخلوط شوند. غذا را در دیس سرو بریزید و با برگ‌های تازه نعناع یا گشنیز تزئین کنید.

 

 نکات مهم:

 

– تنظیم حرارت: در مراحل دم‌کشیدن، حرارت باید بسیار ملایم باشد تا غذا نسوزد و طعم‌ها به خوبی ترکیب شوند.

– مرغ مرینیت شده: برای طعم بهتر، می‌توانید مرغ را از شب قبل مرینیت کنید و در یخچال بگذارید.

– تنوع در مواد اولیه: می‌توانید به بریانی خود سبزیجاتی مانند نخود فرنگی، هویج، یا بادام خلالی اضافه کنید.

 

با تهیه این مرغ بریانی خوشمزه و معطر، از طعم دلچسب آن لذت ببرید و لحظات خوشی را برای خود و خانواده‌تان فراهم کنید!

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا